XXX. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál

Hours
Minutes
Seconds

Egy feledhetetlen hétvége szenzációs angol és magyar vendégművészekkel!
A házigazda Bohém Ragtime Jazz Band már a XXX. Bohém Fesztiválra várja a jazz szerelmeseit!

Fellép Enrico Tomasso (Anglia) – a jazzszínpad egyik legnépszerűbb jazztrombitása, aki ötször kapta meg a legjobb trombitásként a British Jazz Awards kitüntetést. A világ számos jazzklubjában és fesztiválján népszerű figura, izgalmas jelenléttel és élénk személyiséggel bír a színpadon, hangszeres biztonsága és kiemelkedő stílusérzéke révén, amelyek a legjobb zenészek közé emelték.

Vendégeként köszönthetjük a The Dime Notes zenekart (Anglia), mely az 1920-as New Orleans-i jazzklarinét által uralt bluesos hangzásáig megy vissza, feltárva a stompok, bluesok és az elfeledett slágerek repertoárját olyan zenészektől, mint Johnny Dodds, Jelly Roll Morton és Red Nichols. Frissen tálalja ezt a régi, ám időtlen stílust, kiemelve az ellenállhatatlan lüktetést és a füstös dallamokat, amelyek a korai jazzt forradalmivá, ellentmondásossá és vadul népszerűvé tették.

A fesztiválon találkozhatunk a Juhász Attila Jazz Quartettel.
Egy klasszikus hangzású formáció,  amely Count Basie, Oscar Peterson, Red Garland és Antonio Carlos Jobim nyomdokain indult el. Vezetője Juhász Attila, a Liszt Ferenc Zeneakadémia főiskolai képzése után, Bellinghamben a Western Wahington University-n végezte master tanulmányait Chuck Israels tanítványaként, később munkatársaként. Sokoldalú, vitrtuóz muzsikus, kiváló hangszerelő és szeneszerző.
A quartet 2008 óta működik ebben a felállásban, 2010-ben Sunshine Jazz című albumukkal megnyerték az Év Jazz Lemeze,  Fonogram díjat.  Az album még abban az éveben platina lemez lett.
A quartet ritmusszekcióját alkotó Cseh Balázs dobos és Piri Béla bőgős a magyar jazz élvonalbeli muzsikusai, több lemezen szerepelnek és számos hazai és nemzetközi sztárral felléptek már. A zenekar másik szólistája Rieger Attila, letisztult játékában ötvöződik a jazzgitár tradició tisztelete és az invenciózus új utak keresése.
A zenekar egyfajta kreatív alkotóműhelyként működik, ahol a saját kompozíciók mellett fontos szerepet kap a  vendég szólistákkal való együttműködés is.  Koncepciójukban a hagyományos swing elemek mellett,  teret kap a modernebb harmónia- és ritmusvilág.

A korábban a zenekar tagjaként is játszó, majd számtalan formációban feltűnő multiinstrumentalista Korb Attila is vendégelőadónk lesz.

Természetesen nem maradnak el az ad hoc formációk sem.

Fesztiválprogram:

október 22. péntek 19.00-22.20 óra: Péntek esti gála

Belépőjegy: 3500 Ft

október 22. péntek 22.30-01.00 óra: Örömzene (jam session)
A belépés díjtalan.

október 23. szombat 11.00-12.45 óra: Zongorashow
Juhász Attila, Andrew Oliver (UK)
Belépőjegy: 1500 Ft

október 23. szombat 15.00-16.45 óra: Kamarajazz
Belépőjegy: 1500 Ft

október 23. szombat 19.00-22.20 óra: Szombat esti gála
Bohém Trió & Korb Attila, Bohém Ragtime Jazz Band & Enrico Tomasso
Belépőjegy: 3500 Ft

október 23. szombat 22.30-01.00 óra: Örömzene (jam session)
A belépés díjtalan.

október 24. vasárnap 11.00-14.00 óra: Zárókoncert, jam session
Bohém Ragtime Jazz Band, The Dime Notes (UK), Enrico Tomasso (UK)
Belépőjegy: 2500 Ft

Hadd ajánljuk figyelmébe zenei ízelítőnket, amely által belekóstolhat a Bohémek magávalragadó világába.

1620x255